vineri, 30 septembrie 2016

Două măsti de toamnă şi un păr sănătos


Mastile naturiste sunt foarte sanatoase pentru ingrijirea si tratarea corecta a parului. Intrucat ideile despre cum sa iti prepari cea mai buna masca pentru tipul de par curg peste tot, trebuie sa dam dreptate acestor lucruri.

Mastile de par ajuta la sanatatea parului, pot fi homemade si contin foarte multi antioxidanti, minerale, dar mai ales vitamine.
Iata doua masti de toamna care mi-au atras atentia:

1. Mască de păr hidratantă cu ulei de ricin si portocala
Uleiul de ricin face minuni, nu doar pentru păr, dar şi pentru gene, sprâncene şi chiar unghii. Îmbunătăţeşte circulaţia la nivelul foliculilor piloşi, iar prin conţinutul de acizi graşi omega-6 şi omega-9 are un efect nutritiv profund.

Mod de preparare/aplicare:
Amestecă 2 gălbenuşuri de ou cu 2 linguri de ulei de ricin până când amestecul seamănă cu sosul de maioneză. Aplică la nivelul scalpului şi masează bine. Lasă să acţioneze cel puţin 20 de minute, apoi clăteşte din abundenţă părul şi spală-l aşa cum o faci în mod uzual (este posibil să repeţi etapa de şamponare). 


Această mască este ideală pentru persoanele care se confruntă cu pierderea exagerată a părului sau care au păr fragil, subţire şi lipsit de structură.

2. Mască de toamnă cu kiwi şi piersici, pentru păr uscat
Pulpa acestor două fructe se poate folosi pentru a reda supleţe şi strălucire părului.

Mod de preparare/aplicare:
Pasează pulpa de la cele două fructe şi aplică pe păr cu 20 de minute înainte de spălare.
După clăteşte bine părul cu şampon şi balsam.



Va pup si o toamna frumoasa sa aveti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu