joi, 28 ianuarie 2016

Cum mi-am salvat părul cu ajutorul uleiului de cocos

De mult timp scriu pe acest blog, dar acum e prima dată când o fac din numele meu. Am descoperit ceva foarte benefic pentru păr și țin neapărat să vă povestesc și vouă, ca să nu fiți nevoite să vă tăiați părul degradat



Trebuie să vă fac o mărturisire. Nu sunt mare fan al mirosului de cocos. Am scris și eu în lung și în lat cât este de bun acest ulei, dar mă scoate din sărite încă din copilărie mirosul. Singurul lucru cu aromă de cocos, pe care nu-l urăsc prea tare, este kaya (gem de cocos). De ani buni am tot auzit şi am tot citit cum că, uleiul de cocos este un elixir miraculos, în special pentru păr. Din cauza reticenței mele faţă de tot ceea ce miroase a cocos, am respins ideea de a-mi aplica pe păr ceva atât de mirositor. Atât de tare imi displace, încât îmi vine să vomit numai când mă gândesc la mirosul acela. Da, atât de rău este. Am refuzat multe firme şi multe oferte de a face analiza unor produse cu aromă de cocos. Nu, îmi pare rău, nu se poate. De ce am acceptat de data aceasta ?



Cand e rece, uleiul de cocos e mai tare, ca un unt

Cu ceva timp în urmă, am devenit puţin obsedată de Pinterest şi am văzut imagini care prezentau efectele uleiului de cocos asupra părului. Apoi am văzut câteva filmuleţe pe YouTube în care diferiţi utilizatori foloseau uleiul de cocos pentru a da stălucire şi delicateţe părului lor. Acum 2 luni, părul meu era foarte ars din cauza soarelui. Era foarte uscat, fără volum, se electriza foarte uşor…cu alte cuvinte, arăta ca naiba !


     Eu îl pun pe calorifer un pic, ca să îl pot lua din borcan mai ușor

Eram disperată, sincer. Masca pe care o foloseam nu mă ajuta prea tare, nici măcar tratamentul meu preferat Pantene 3 Minute Miracle Treatement, care de obicei îşi făcea treaba. Aşa că m-am hotărât să strâng din dinţi şi am cumpărat un borcan de ulei de cocos, pentru a-l aplica pe păr. Ce aveam de pierdut, în cel mai rău caz, dacă nu are niciun efect sau nu suport mirosul, fac gem din el. Nimic nu se pierde ! J


Pe păr se face uleios imediat. Am părul gras, așa că nu pun mult pe rădăcină

Eram foarte curioasă să încerc metoda asta nouă. Ciudat, dar uleiul de cocos pe care l-am cumpărat eu, nu mirosea deloc rău, adica nu prea aducea a cocos. Am respectat instrucţiunile şi am folosit tratamentul cu ulei de cocos înainte de a aplica şamponul. Timp de câteva săptămâni, l-am folosit de fiecare dată când mă spălam pe păr, cam o dată la două zile. După aceea, l-am folosit o dată pe săptămână.


Stau așa cât mai mult, chiar și câteva ore

Nu promovez o marcă anume de ulei de cocos. Orice fel de ulei de cocos folositi, este foarte bun, dar să aveți grijă să fie natural. Părul meu este acum strălucitor, mult mai moale, dar în acelaşi timp are şi volum. După ce aplicam uleiul de cocos, şamponam de 2 ori părul, ca să fiu sigură că s-a dus tot uleiul, apoi aplicam o mască de păr. Poate pare prea frumos să fie adevărat, dar pentru mine a funcţionat! Nu mi-a îngrăşat deloc părul. Bun venit păr mătăsos şi strălucitor!


M-am oprit la această marcă, am găsit peinternet

Asta este povestea despre cum uleiul de cocos, ceva ce am urât mereu, mi-a salvat părul. Nu mi-a îngreunat părul, cum o fac de regulă măştile de păr. Acesta este un tratament pe care îl voi aplica multă vreme de acum înainte.
Dacă nu ai încercat încă uleiul de cocos pentru păr, ţi-l recomand cu căldură. Sfatul ăsta vine de la o persoană care urăşte mirosul de cocos. Apropo, să ştii că mirosul nu e sesizabil şi nu se simte după ce îţi speli părul.


Părul este mai mătăsos, are mai mult volum, e mai strălucitor

Te-am intrigat cu povestea mea?


Dacă mai aveți alte idei de măști, le aștept de la voi cu plăcere ;)



50 de comentarii:

  1. Foarte buna metoda! Confirm si eu, am deja o jumatate de an de cand ma folosesc si sunt super multumita! Recomand si eu ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Uleiul de cocos chiar mi-a salvat parul. E cel mai bun remediu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am renuntat si eu la produsele cosmetice din comert. Uleiurile naturale sunt cele mai bune. Apropo, uleiul de cocos se poate si manca, e plin de vitamine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista doua tipuri de ulei de cocos..unul alimentar..si celalalt pentru uz cosmetic..sunt putin diferite

      Ștergere
  4. Pot sa te intreb in cat timp s-au observat rezultate? Am incercat si eu, dar ori am renuntat prea repede la "tratament", ori nu functioneaza pe parul meu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rezultatele difera de la par la par. La mine s-au vazut dupa o luna de tratament, o data la 2 zile.

      Ștergere
  5. Inseamna ca e bun si pentru parul ars de la placa, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, uleiul de cocos ajută la refacerea vârfurilor despicate cauzate de la caldura.

      Ștergere
    2. Adica ce face? Ti le lipeste la loc?! :))) Prostii! Numai cu foarfeca le mai rezolvi!!!

      Ștergere
    3. Auzi la tipa asta, cica ajuta la refacerea varfurilor despicate. Nici cu lipici nu le mai refaci, draga mea. Incerci sa vinzi un produs, dar nici cu minciuni cat Rusia.

      Ștergere
  6. Daca nu prea mirosea a cocos..inseamna ca nu prea era veritabil...am luat si eu d la plafar unul asemanator pt bronzat si m am ars..cel mai bun mi s-a parut cel presat la rece d la solaris

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate stiu eu, uleiul de cocos natural nu miroase de loc a cocos. Daca e foarte aromat, inseamna ca are parfumuri artificiale in el....

      Ștergere
    2. Nope ! Trebuie sa miroasă a cocos ! Daca nu miroase vei gasi pe el termenul dezodorizat, adica procesat chimic ca sa scoată mirosul .

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  7. Exista ulei de cocos fără miros. Acesta fără miros e cel mai utilizat la mâncare, se poate mânca pe pâine ca si untul normal, si de aceea e fără miros, pentru a mânca unt normal, nu cocos pe pâine :) si nu, nu e adevărat ca daca nu miroase nu e veritabil. Sa fie presat la rece e cel mai important. Iar, referitor la protecția împotriva soarelui, pentru a nu te arde ai nevoie de ceva cu protecție UV/UVB, iar untul/uleiul de cocos nu oferă asta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Răspunsuri
    1. Se poate aplica si pe parul umed, si pe par uscat. Eu il folosesc pe par uscat. Inainte de spalare, stau cu el pe par chiar si cateva ore. :P

      Ștergere
  9. Răspunsuri
    1. pe parul samponat o data...umed ca sa se deschida porii scalpului.

      Ștergere
    2. pe parul samponat o data...umed ca sa se deschida porii scalpului.

      Ștergere
  10. Iti recomand cand iti iei alt ulei de cocos,sa iei ceva ambalat in borcan de sticla si neaparat presat la rece.eu il folosesc de ani de zile,este intr-adevar miraculos atat pentru par cat si pentru piele insa am avut si care nu era presat la rece si ambalat in plastic si nu a fost la fel de bun.in plus,se termina mai repede.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca borcanul de sticla e mai mult o iluzie, sa para mai frumos produsul :D important sa ajute ;)

      Ștergere
    2. S-a dovedit clar in cazul apei ca sticla de plastic lasa substanțe daunătoare in apa ! De ce nu ar fi la fel si la uleiul de cocos ? where do you get your facts?? Pana acum 2 păreri fără niciun fundament.

      Ștergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte bun uleiul de cocos..eu am comandat de pe un alt site mult mai ieftin
    ..iar efectele nu au intarziat sa apara..cel putin mie una mi-a schimbat parul si viata acest ulei..i-l folosesc si ptr ridurile de exlresie..seara inainte de culcare si e super!

    RăspundețiȘtergere
  13. Bună! Eu am părul foarte ars de la placă .. Și sunt nevoita sa ma tund.Oare acest ulei de cocos o sa ma ajute ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca e foarte ars trebuie sa i-l tunzi putin ,iar apoi incearca uleiul de cocos la fiecare spalare si o sa vezi o imbunatatire majora a parului tau!

      Ștergere
    2. Daca e foarte ars trebuie sa i-l tunzi putin ,iar apoi incearca uleiul de cocos la fiecare spalare si o sa vezi o imbunatatire majora a parului tau!

      Ștergere
    3. Are un pic de miros ce dracu spuneti eu am fost in Sirlanka l am luat de la sursa spuneti numai tampeni.....

      Ștergere
    4. Si in primu rind nui bine sa te speli mai mult de doua ori pe saptamina la cap.

      Ștergere
  14. Fetelor, am mai descoperit o intrebuintare a uleiului de cocos. Trateaza arsurile de piele aproape instant! Deci ce am patit.. faceam placinta la cuptor si am apucat cu mana goala tava. Banuiesc ca stiti ce durere inseamna asa.. :(( Ei bine, de dureri, prima ce mi-a picat sub mana a fost uleiul de cocos. M-am uns repede sa ma calmez pana gasesc medicamente.... Ei bine, mi-a calmat durerile IMEDIAT, iar a doua zi pielea era cicatrizata, fara umflaturi si usturimi. Mie inca nu-mi vine sa cred. Asa ca zic la toata lumea! Folositi uleiul si pentru arsuri de piele!! :D

    RăspundețiȘtergere
  15. corect...trebuie sa aiba miros puternic, in caz contrar e procesat chimic...folosesc de 3 ani uleiul de cocos pt par si demachiere, dar si pentru consum ( 3 lingurite de ulei in forma lichida pe zi; il puteti manca asa, direct,,,eu il pun in cafeaua de dimineata)...va recomand sa il cumparati de aici www.produsesanatoase.ro ...adus direct din Malaysia...

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu il folosesc de 2 ani si ceva,este cel mai bun tratament ptr par...il aplic si pe pielea capului...te scapa de matreata,de iritatie a pielii si nu se mai ingrasa asa de tare si des.Am incercat multe masti si tratamente,nici unul nu a dat rezultate eficiente asa cum a dat acest ulei.Mai folosesc in conbinatie cu ulei din arbore de ceai la fel de bun si eficient.Se gasesc in toate farmaciile naturiste de peste tot .

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu il folosesc de 2 ani si ceva,este cel mai bun tratament ptr par...il aplic si pe pielea capului...te scapa de matreata,de iritatie a pielii si nu se mai ingrasa asa de tare si des.Am incercat multe masti si tratamente,nici unul nu a dat rezultate eficiente asa cum a dat acest ulei.Mai folosesc in conbinatie cu ulei din arbore de ceai la fel de bun si eficient.Se gasesc in toate farmaciile naturiste de peste tot .

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna ziua ! As avea si eu o intrebare , daca ma puteti ajuta . Pentru regenerare parului ce tratament mai eficient as putea folosi ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Incearca uleiul de ricin Verdex. Creste foarte repede si indeseste parul!

      Ștergere
  19. Culmea, mie nu imi place tocmai pentru ca nu miroase a cocos.

    RăspundețiȘtergere